Holandski stropvafli

Holandski stropvafli

Vreme pripreme: 120 minuta

Sastojci:

500 g brašna
250 g otopljenog putera
150 g šećera
2 kesice suvog kvasca
60 ml toplog mleka
1 jaje
1 ½ šolje meda
200 g smeđeg šećera
50 g putera
1 kašičica cimeta

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, otopljeni maslac, suvi kvasac, šećer, mleko i jaje. Kada testo postane pregusto za mešanje, prebacite ga na radnu površinu i mesite rukama par minuta. Ostavite sa strane da naraste oko 45 minuta.
  2. Za to vreme napravite fil i to tako što ćete u šerpici zagrejati med, smeđi šećer, ostatak putera i cimet. Na srednjoj temperaturi polako zagrevajte mešavinu. Kada svi sastojci fino sjedine, sklonite šerpicu sa ringle.
  3. Uključite aparat za vafle (galete) da se dobro zagreje.
  4. Razvucite testo, podelite na manje loptice (u zavisnosti od veličine aparata koji posedujete) i pecite vafle sve dok ne poprime finu braonkastu boju. Potom ih polako pomoću špatule izvadite i presecite po dužini dok su još tople. Premažite  ih pripremljenim filom. Ostavite da se malo prohlade (ili nemojte) i uživajte u njima!

Beeti deo Holandije uz miris sveže pečenih vafla!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Korpa

Back to Top