Piletina sa medom

Pečeno pile sa medom

Vreme pripreme: 150 minuta

Sastojci:

1 – 1,5 kg pile
1 kg krompira
1 supena kašika senfa
1 supena kašika meda (najbolje bagremovog ili šumskog)
4 supene kašike maslinovog ulja
1 kafena kašičica ruzmarina
1 kafena kašičica vlašca
1 kafena kašičica bosiljka
2 suve ljute papričice
2 čena belog luka
so
biber

Priprema:

  1. Pripremite smesu za premazivanje pileta. U malu posudu (najbolje avan) stavite ruzmarin, vlašac, bosiljak, papričice, so i biber. Dobro izmešajte i malo izgnječite. Dodajte uzgnječen beli luk, još malo promešajte. Na kraju dodajte senf, ulje i med.
  2. Celo pile operite i osušite. Posolite ga, pobiberite, dobro premažite dobijenom smesom i ostavite da stoji jedan sat.
  3. Oljuštite krompir i isecite ga na komade. Začinite ga po želji i stavite u nauljeni pleh zajedno sa piletom. Možete dodati i neko drugo povrće, po želji.
  4. Pecite pile na 200 ˚C 1 sat 20 minuta, do 2 sata. Dvaput okrenite pile tokom pečenja. Deset minuta pre kraja pečenja sipajte u pleh pola decilitra hladne vode.

Počastite svoja čula i zaplešite uz sopstveni beeoritam!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Korpa

Back to Top