-25%

No. 6 – Bagremov med iz Šumadije 500g

640 RSD.

500g

Besplatna dostava vrši se na teritoriji Beograda svake srede.

No. 6 – Bagremov med iz Šumadije – Med je svetlo zelene do žute boje, bistar sa svežinom kiselina i šećera, harmoničnog ukusa i jako prijatne arome.

Odakle med dolazi

Šumadija

Šumadija je geografski region Srbije. Nekada je ova oblast obilovala nepreglednim gustim šumama, pretežno hrastovim i bukovim, pa je otuda i dobila ime. Celo područje je izuzetno obdareno prirodnim lepotama i bujnim biljnim i životinjskim svetom. Ovaj kraj iznedrio je i posebne vrste meda koje imamo u ponudi, među kojima se izdvaja bagremov med iz Šumadije i livadski med iz Šumadije.

Ponuda meda iz Šumadije

Vrsta meda

Bagremov med

U proleće procvetalo drvo bagrema svojim mirisom mami pčele koje pretvaraju slatki nektar u med. Naš bagremov med je svetlo zelene do bledo žute boje, nežno slatkog i prijatnog ukusa sa primesama vanile i prirodno tečnije konzistencije. Može se koristiti i u kulinarstvu, a bogatstvo antoksidanata ovom medu daje izuzetnu nutritivnu vrednost. Bagremov med iz Šumadije ima i izražene antibakterijska svojstva. Pčelinjaci naših šumadijskih pčelara rasuti su po obroncima Rudnika, Maljena, Suvobora i po brojnim brdima koje karakterišu ovaj predeo.

Ponuda bagremovog meda

Težina
0.500 kg
Voda

11.9%

Glukoza i fruktoza

70.2 g/100g

Saharoza

<0.1 g/100g

Električna provodljivost

0.16 ms/cm

Slobodne kiseline

11.88 meq/kg

Aktivnost dijastaze

24.9 DN

Hidroksimetilfurfurol (HMF)

8.6 mg/kg

Materije nerastvorljive u vodi

<0.01 g/100g

Kategorija: Oznaka: